Tekentherapie voor kinderen

Kinderen hebben ook hun problemen en onverwerkte ervaringen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pesten, geen aansluiting vinden in de groep, concentratieproblemen, ADHD, scheiding van ouders, dyslexie, verlegenheid, agressief gedrag, steeds terugkerende nachtmerries, ziekte, angsten, hooggevoeligheid, enz. enz. Tekentherapie voor kinderen is een "therapie" waarbij het kind op creatieve wijze in beeld brengt wat in hem of haar leeft over de betreffende hulpvraag. Het kind maakt een tekening/beeld naar aanleiding van een hulpvraag of klacht. Ik gebruik hier o.a. kleurpotloden, krijt, waskrijt of verf voor.

Door over de tekening vragen te stellen en de tekening samen te bekijken en erover te praten, wordt het probleem zichtbaar en krijgt jouw kind inzicht en kan er daarna afstand van nemen. Er ontstaan nieuwe perspectieven voor een oplossing van de hulpvraag. Tevens kan verwerking op gang komen.

Naast het tekenen zet ik andere technieken en methoden in, zoals energiewerk, innerlijk kindwerk, ontspanningsoefeningen, visualisatie en associatietechnieken.

Je krijgt een intakegesprek om de hulpvraag van je kind duidelijk te krijgen.


Afspraak Maken

Je kunt je aanmelden via het contactformulier of per telefoon.